Waarom Weekend van de Wetenschap?

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

2024: 5 & 6 oktober

Een uniek kijkje achter de schermen

Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurators aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. 

Wat is er allemaal te doen?

Het hele programma van Weekend van de Wetenschap 2023 kun je hier terugkijken. Kun je niet wachten en ben je nieuwsgierig naar voorproefjes van het festival? Bekijk dan onze doe-het-zelf pagina voor leuke feitjes, puzzels en proefjes voor thuis.

En door ons te volgen op Instagram en Facebook of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ben jij altijd als eerste op de hoogte!

Voor iedereen

Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. We focussen ons op gezinnen met kinderen tussen 8 en 14 jaar, maar iedereen kan volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft. Duik in het programma en geniet!

Contact

Heb je vragen over Weekend van de Wetenschap? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
T: +31 (0)20 531 35 90
E: [email protected]

Heb je nog vragen?

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.