Programma

Weekend van de Wetenschap vindt ieder jaar plaats in het eerste volledige weekend van oktober. Van bibliotheek tot bedrijf en van universiteit tot Science park, alle deelnemers openen hun deuren voor een uniek kijkje achter de schermen op het gebied van wetenschap en technologie. Want zo ontdek je wat Wetenschap allemaal kan! De volgende editie is op 5 & 6 oktober 2024.

Het programma wordt op 18 september 2024 bekend gemaakt!

Programma 2023

Dit was het programma van Weekend van de Wetenschap 2023! Heb je het gemist? We zijn er weer op 5 & 6 oktober 2024. Laat je hier alvast inspireren voor jouw bezoek volgend jaar!

Programma

Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram, Facebook, Youtube of LinkedIn om altijd op de hoogte te blijven.

Hotspots 2023

Organisaties uit heel Nederland doen mee aan Weekend van de Wetenschap. Dit maakt ons programma divers en uitgebreid. Om ons publiek een handje te helpen om wegwijs in het programma te worden, hebben we naast allerhande filters in het programma overzicht, ook zogenoemde ‘Hotspots’ samengesteld in samenwerking met onze deelnemers. Een Hotspot is een cluster van programma en deelnemers op loopafstand van elkaar. Makkelijk te bereiken en overzichtelijk. Ook voor de komende editie doen we ons best zoveel mogelijk Hotspots samen te stellen. Bekijk hier welke Hotspots bij jou in de buurt zijn!

Bekijk de Hotspots 2023

Kan je niet wachten?

Bekijk dan onze doe-het-zelf wetenschapspagina vol met leuke activiteiten voor thuis! Maak alvast kennis met een aantal van onze deelnemers via hun online puzzels, proefjes, raadsels en meer.

Doe het zelf

Deelnemers

Deelnemen aan het Weekend van de Wetenschap? Dat kan het hele jaar door. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw instelling of bedrijf? Neem contact met ons op via [email protected] of bekijk onze deelnemersinformatie.

Deelnemersinformatie

Heb je nog vragen?

Bekijken hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.