Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan op 2 en 3 oktober

Kom jij ook kijken wat de wetenschap allemaal kan? We hebben weer een geweldig programma voor je samengesteld. Je kunt Weekend van de Wetenschap dit jaar meemaken thuis vanaf je bank, maar je kunt natuurlijk ook weer op bezoek bij allerlei musea en andere organisaties op het gebied van wetenschap en techniek.

LIVESHOW MET KLAAS VAN KRUISTUM

Op de zaterdag- en de zondagochtend kun je vanuit je luie stoel gratis meekijken naar een spectaculaire liveshow vanuit NEMO in Amsterdam gepresenteerd door Klaas van Kruistum. In die liveshow kun je kijken naar spectaculaire proefjes (met onder meer experimenteerexpert Boy van Quest Junior) en luisteren naar astronaut André Kuipers en bekende wetenschappers (zoals Frans de Waal en Robbert Dijkgraaf). Maurice Lede en Britt Scholte gaan als reporters langs bij bedrijven. En ook skate-ster Keet Oldenbeuving komt langs. En dat kun je dus allemaal gewoon bekijken met je voeten op tafel, vanuit je eigen huis.

LIVESTREAM ZATERDAG EN ZONDAG

GA OP BEZOEK BIJ UNIEKE LOCATIES
DOOR HEEL NEDERLAND

Tijdens Weekend van de Wetenschap gaan speciaal voor families de deuren open van unieke locaties die normaal niet zomaar toegankelijk zijn. Kom bijvoorbeeld naar de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden, die pas in 2022 officieel opengaat. Of leer hoe koeien op een klimaatvriendelijke manier gemolken worden op de boerderij van de toekomst bij Dairy Campus in Leeuwarden. Zie een echte speurhond van de douane aan het werk bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Of word een echte dronepiloot bij Bibliotheek Noordwest Veluwe.

ACTIVITEITEN IN HET LAND

WEEKEND VAN DE WETENSCHAP THUIS

Zin in een experimentje? Op onze experimenteerpagina kun je interessante video’s, workshops, lezingen, games en proefjes vinden. Zo kun je ook lekker thuis aan de slag. Alles op deze pagina blijft ook na afloop van het weekend online staan. Zo krijg je de kans om ze allemaal te checken en daarna opnieuw – en opnieuw en opnieuw – uit te proberen. Dankzij ons online platform is straks elk weekend een beetje Weekend van de Wetenschap!

ACTIVITEITEN THUIS

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.