Promotiemateriaal

Je hebt besloten om een activiteit te organiseren tijdens het Weekend van de Wetenschap, maar, hoe trek je nou bezoekers? Op deze pagina stellen wij diverse promotiemiddelen tot je beschikking evenals tips om deze in te zetten.

Natuurlijk is het een goed idee om ook vrienden en familie uit te nodigen om ze te laten zien waar jouw organisatie mee bezig is. We kunnen ons echter voorstellen dat je de activiteit ook onder de aandacht wilt brengen bij een bredere doelgroep. En daar willen we je graag bij helpen.

Wij vragen alle deelnemers om deze middelen te gebruiken in aanloop naar Weekend van de Wetenschap. Zo dragen we samen de gedeelde boodschap uit van het weekend.

Online promokit

Hier vind je de volledige online promotietoolkit met templates, een promotiefilm, en logo’s.

Offline promotiepakket

Voor deelnemers brengen we een gratis promotiepakket uit met o.a. buttons en posters waarmee je aan de buitenwereld laat zien dat jouw organisatie meedoet aan Weekend van de Wetenschap.

Deel onze post!

In juli hebben we op Instagram, Facebook en LinkedIn de eerste 150 deelnemers van de 2022 editie bekend gemaakt. Deel deze post en geef hiermee aan dat jullie meedoen aan Weekend van de Wetenschap.

Tips

Tips om de promotiemiddelen zo optimaal mogelijk in te zetten. Wat kun je nu direct doen?

  • Gebruik de social media templates en geef alvast via jullie eigen kanalen aan dat jullie dit jaar meedoen. Link hierbij naar onze organisatie pagina zodat de bezoekers kunnen zien hoe divers het aanbod weer is!
  • Vermeld in alle uitingen dat de activiteiten plaatsvinden in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Maak hierbij gebruik van ons logo.
  • Zet de persbericht template in voor je eigen promotie.
  • Licht alvast collega’s in zodat zij hun vrienden, kennissen en familie kunnen uitnodigen voor het leukste wetenschapsfestival van Nederland! Maak ze enthousiast .

Werk samen met collega-deelnemers

Profiteer van elkaars promotie en werk samen met collega-deelnemers in de regio. Er zijn genoeg mogelijkheden tot samenwerken:

  • Informeer bezoekers over doorreisroute naar collega-deelnemers in aanloop naar en tijdens het Weekend van de Wetenschap
  • Stem eventueel programma’s af
  • Gebruik elkaars bereik door elkaar te noemen op social media
  • Benoem elkaar bij regionale media: “Er is veel te doen; des te meer reden om erover te schrijven”.

Meld je organisatie aan

Log in of maak een account aan!

Aanmelden