Facts & Figures Weekend van de Wetenschap 2023

In het eerste weekend van oktober kan iedereen tijdens Weekend van de Wetenschap overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen van de wetenschap. Op deze manier kun je technologie en wetenschap van heel dichtbij ervaren. 

Het is voor veel kinderen een eerste kennismaking met de wondere wereld van de wetenschap. Samen met ouders en begeleiders komen zij in aanraking met de toepassingen en beroepen van de toekomst. Weekend van de Wetenschap is bij uitstek geschikt voor organisaties om te laten zien waar zij zich mee bezig houden.

Voor iedereen van 8 tot 88 jaar

Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. We focussen ons op kinderen tussen de 8-14 jaar met hun (groot)ouders. Vanaf ongeveer 8 jaar kun je volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.

Wat bieden wij?

  • Meeliften op een landelijke mediacampagne via o.a. Quest en Kidsweek
  • Gratis online en offline promotiepakket (o.a. buttons & template posters en social media)
  • Een eigen pagina voor je activiteit(en) op weekendvandewetenschap.nl
  • Ondersteuning bij persbenadering via o.a. standaard persberichten
  • Inspiratie Toolbox voor het organiseren van een leuke (online) activiteit

Projectteam Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap wordt landelijk georganiseerd door een projectteam dat verbonden is aan NEMO Science Museum in Amsterdam.

Geschiedenis

Het landelijke Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor het ontstaan van Weekend van de Wetenschap moeten we terug naar 1986.

De WetenWeek was van 1986 tot en met 2007 een jaarlijks in Nederland terugkerend evenement, waarbij diverse instellingen met een wetenschappelijke achtergrond hun deuren openstelden voor het publiek.

Vanaf 2008 is de WetenWeek omgezet in een evenement gedurende de hele maand oktober. De nieuwe naam voor het evenement was “Oktober Kennismaand”.

Sinds 2012 vinden alle publieksactiviteiten rondom technologie en wetenschap plaats in 1 weekend in oktober: Weekend  van de Wetenschap.

Het grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland wordt gerealiseerd dankzij de honderden organisaties die tijdens het eerste weekend van oktober hun deuren openen voor het publiek.

De afgelopen 38 jaar hebben ruim 4 miljoen Nederlanders in oktober kennis gemaakt met wetenschap en technologie.

MELD JE ORGANISATIE AAN

EN MAAK JE ACCOUNT AAN OM AL JE GEGEVENS MAKKELIJK TE BEHEREN.

Aanmelden

Al een account?

Log in om je gegevens te beheren en je activiteit aan te maken.

LOGIN

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.