Publieksonderzoek: Laat me niet lachen!

Jaarlijks organiseert Weekend van de Wetenschap in samenwerking met een universiteit of kennisinstelling een grootschalig publieksonderzoek. Een onderzoek waar iedereen aan kan deelnemen, jong én oud. Je kunt op deze manier meedoen en bijdragen aan echt wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoeksresultaten publieksonderzoek 'Laat me niet lachen'

Wat is de rol van humor bij communicatie op dagelijks niveau? Dat is het onderwerp van het onderzoek ‘Laat me niet lachen!’ dat tijdens Weekend van de Wetenschap wordt gestart. Elk jaar is er een onderzoek verbonden aan het weekend waarbij heel Nederland de kans krijgt om een bijdrage te leveren aan de wetenschap. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Madelijn Strick van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Het Klokhuis.

Voor het onderzoek ‘Laat me niet lachen!’ kijken deelnemers een aantal fragmenten van het televisieprogramma Het Klokhuis. Dit kunnen grappige of serieuze scènes zijn, of allebei. Na het zien van de fragmenten beantwoorden de deelnemers een aantal vragen. “Met die vragen proberen we allerlei dingen te achterhalen, zoals: hoe grappig vinden kijkers van verschillende leeftijden de Klokhuis-sketches? Welke grappen zorgen voor veel kijkplezier en helpt humor om de inhoud van het programma beter te begrijpen?”, aldus onderzoeker Madelijn Strick.

Bekijk hier de resultaten

Meet de onderzoeker

Meer over de onderzoeker Madelijn Strick

Vorige publieks onderzoeken

Bekijk hier de resultaten van vorige edities

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.