Hotspots 2022

Nieuw bij Weekend van de Wetenschap: hotspot-locaties! Op deze plekken vind je meerdere organisaties op loopafstand van elkaar die een activiteit organiseren.

Ga bijvoorbeeld op nautisch bezoek bij het Willemsoord in Den Helder, de vroegere scheepswerf van de Koninklijke Marine. Bezoek de open dagen van het Amsterdam Science Park of Utrecht Science Park en bekijk wat er allemaal gebeurt op een universiteit. In Utrecht vind je ook het Hubrecht Instituut, het Westerdijk Instituut en het RMCU (Regenerative Medicine Center Utrecht) die samen verschillende activiteiten organiseren onder het overkoepelende thema ‘De diepte in’. Ook staan Leeuwarden en de Tilburgse Spoorzone helemaal in het teken van wetenschap en ga je naar ZB Bibliotheek van Zeeland voor proefjes, workshops, en andere leuke doe-activiteiten tijdens de Wetenschapsdag. Wil je meer leren over de zee? Ga dan naar Waterexpeditie in Zeeland. Tijdens Zpannend Zernike kun je wetenschap en techniek ontdekken in de stad Groningen, en in het zuiden van het land duik je in de chemische wereld bij de bedrijven van Chemelot.

Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan op deze hotspotlocaties!

Zpannend Zernike

Willemsoord Den Helder

Amsterdam Science Park

Universiteit Utrecht

De diepte in!
IN UTRECHT

ZB Bibliotheek van Zeeland

Chemelot

Spoorzone Tilburg

Friesland | Leeuwarden

Waterexpeditie in Zeeland

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.