Q&A sessies en Inspiratiesessies 2024

Wat is Weekend van de Wetenschap? Hoe neem je hieraan deel en hoe ontwerp je nou een geschikte activiteit? Dit en meer behandelen we in diverse online én fysieke bijeenkomsten. Bekijk hieronder welke mogelijkheden we bieden en we zien je graag verschijnen om al je vragen te beantwoorden en je deel te maken van de unieke kansen die deelname aan Weekend van de Wetenschap je biedt.

Heb je vragen? Neem contact met ons op via [email protected].

Q&A sessies

Elke maand organiseert Weekend van de Wetenschap een gratis online Q&A sessie. Deze sessies zijn vooral voor organisaties die niet eerder hebben meegedaan, nieuwe medewerkers bij een deelnemende organisatie of voor organisaties die een paar jaar niet hebben meegedaan. Tijdens deze sessies hoor je o.a. op welke manieren je kunt deelnemen, hoe je kan deelnemen als “Hotspot” en welke ondersteuning je van ons kunt verwachten.

Heb je zelf vragen over jouw deelname en ben je op zoek naar meer informatie? Dan zijn deze sessies bedoeld voor jou.

Zet deze data alvast in je agenda. Sessies zijn altijd van 15.30 – 16.00 uur. Aanmelden kan per sessie.

9 april: Algemene sessie: alles wat je wilt weten over Weekend van de Wetenschap.
Met coördinator programma Dylan Hyman.

30 mei: Themasessie: wat doet Weekend van de Wetenschap aan marketing en PR en wat kan jij als deelnemer zelf doen?
Met medewerker marketing & communicatie Thamar Weidema en persvoorlichter Birgitte van Boven.

Donderdag 30 mei

 

Inspiratiesessies

Om je te helpen met het bedenken van een geschikte activiteit voor kinderen tussen de 8-14 jaar organiseert Weekend van de Wetenschap online inspiratiesessies. Deze inspiratiesessies worden geleid door professionals uit de wetenschapscommunicatie die graag met je meedenken over activiteiten en veel tips hebben voor het uitvoeren van een idee naar de praktijk.

Dit jaar is Kim van de Wijngaard, van Kimspiratie, moderator van de interactieve workshops.

Een inspiratiesessie is altijd van 15:30-17:00 uur.

23 mei

Deelnemersnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van deze informatiesessies en Weekend van de Wetenschap in het algemeen, meld je dan aan voor onze deelnemersnieuwsbrief.

Schrijf je in

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.