Onze publieksonderzoeker

Dr. Madelijn Strick is de onderzoeker van ons publieksonderzoek editie 2022. Ze is verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Het onderzoek wordt geleid door Dr. Madelijn Strick, Universitair hoofddocent sociale psychologie aan Universiteit Utrecht. In 2009 promoveerde zij cum laude op een proefschrift over humor in reclame en ze is sindsdien humor blijven onderzoeken. In 2020 verscheen haar populairwetenschappelijke boek “Humor is een van de vier pijlers onder het universum (de andere drie ben ik vergeten). 

Meer over Madelijn Strick

“Mijn voornaamste wetenschappelijke doel is om de verbinding tussen wetenschap en samenleving te vergroten. Voor mij gaat maatschappelijke impact veel verder dan het toepassen van onderzoeksresultaten op maatschappelijke vragen. De belangrijkste vraag die ik als gedragswetenschapper stel, is: hoe moeten we maatschappelijke impact ‘doen’ om maximaal effectief te zijn?

Veel van mijn onderzoeksinspanningen zijn gericht op het ontwikkelen van theorie en meetmethoden om de werkelijke impact van wetenschap op de kennis, attitudes en gedrag van het publiek te testen.

Ik ben de medeoprichter van het IMPACTLAB, maatschappelijke impact-directeur van het Kurt Lewin Instituut en fellow van het Open Science Programma.

Ik doe ook onderzoek naar humor en intuïtieve besluitvorming en ik geef cursussen over sociale invloed en reclame. Ik geniet erg van het schrijven van verhalen en boeken.

Naast werken, hou ik van reizen naar exotische landen, films, hardlopen en goede wijn. Ik ben een grote fan van zonnig weer.”

Centrum JongerenCommunicatie Chemie laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken.